De laatste Buenía en de Revolutie in Rio

Voor dit auteursgesprek kunnen we met zekerheid stellen dat er twee boeken aan bod komen. Auteur Peter Daerden dook in de wereld van Márquez en Detrez. De eerste komt je wellicht bekender voor dan de tweede. En toch. Beiden zijn boeiende figuren.


Detrez werd geboren in Rukkelingen-aan-de-Jeker (zoek dat maar op) en overleed in Parijs. Tussendoor vond je hem in Brazilië, Algerije, Portugal en Nicaragua. Wie was Detrez? Slagerszoon, missionaris, journalist, Vlaming, Waal, Fransman, revolutionair, diplomaat en schrijver. Peter Daerden neemt je mee naar Detrez’ Revolutie in Rio.


Van Rio naar Colombia voor De laatste Buendía is maar een kleine sprong. Peter Daerden reisde duizenden kilometers door het land van Márquez en verzamelde er onweerstaanbare verhalen over een Belgische paleizenbouwer, decadente bananengekte, raadselachtige reizen van Leopold III en prins Bernhard en schoenpoetsers die Proust citeren. Hij vertelt ook hoe de Colombiaanse elite in de ban raakte van Brussel tussen de twee wereldoorlogen.


Inschrijven kan per mail (welcome@cormanoostende.be), telefonisch (059/70.27.24) of fysiek in de boekhandel.


We vragen € 5,00 als deelname in de kosten. Die 5 euro krijg je terugbetaald als je een van beide boeken van Peter Daerden op 10 augustus aankoopt.


De laatste Buenía en de Revolutie in Rio
Datum:
10 aug. 2024
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Organisator:
Boekhandel Corman
Locatie:
Boekhandel Corman
Leopold I plein, Oostende