NEEM ME MEE met Marieke De Maré en Rino Feys

Vorig jaar werden de Raak Me-sessies in het leven geroepen en dit jaar willen we dat nieuwe literaire concept nog verder uitdiepen. Deze keer onder de noemer NEEM ME MEE. We zoeken het kruispunt op waar schrijvers, activisten, denkers, kunstenaars en twijfelaars van deze tijd elkaar ontmoeten. Ze nemen het publiek mee naar dat wat hen verbindt met het verleden en trekt naar de toekomst. Via literaire omwegen, filosofische dwalingen en diepgaande gesprekken komen we op thema`s die steeds gelinkt zijn aan ons centrale thema:


In dit gesprek gaan twee schrijvers die beide opgegroeid zijn in West-Vlaanderen op zoek naar hoe zwijgen soms meer vertelt dan spreken. Hoe spreken soms meer verhult dan dat wat niet uitgesproken wordt.


Ze zullen het hebben over kijken, zwijgen, vasthouden en loslaten. Hoe schrijven we neer wat nooit gezegd is? Bestaan er woorden voor een verloren jeugd of een verdwenen wereld? Hoe kleuren we onze herinneringen? En wat antwoorden we op de vraag: hoe gaat het met u?


Zowel Marieke als Rino publiceerden recent een nieuw boek (Ik ga naar de schapen en Het geluid van brekend glas) waarin deze thema’s centraal staan.Marieke De Maré schrijft en performt, regisseert en doceert. Ze debuteerde met het prachtige boek Bult. Ik ga naar de schapen is haar tweede roman: een verhaal over vaders, moeders, en kinderen, maar bovenal en in het bijzonder over vijf mensen.


Rino Feys is naast schrijver en columnist in het dagelijks leven ook werkleider in de Kringloopwinkel in Avelgem, maar in het verleden was hij ook aan de slag als stukadoor, cafébaas en boekhandelaar. Niet alleen zijn carrière blijkt danig rijk gevuld, ook zijn jeugdherinneringen zijn goed gestoffeerd. Het resultaat is het boek Het geluid van brekend glas, waarin hij aan de hand van kleurrijke persoonlijke anekdotes een nostalgisch portret schetst van een vroeger West-Vlaanderen.


TAZ 1
Datum:
03 aug. 2024
Startuur:
11:00
Einduur:
12:15
Prijs:
15
Organisator:
Theater Aan Zee
Locatie:
KAAP
Koning Boudewijnpromenade 10, Oostende