The writer is present #4: Ines Eshun en Amina Belôrf

In haar debuut De gruwel van het gezin onderzoekt schrijfster Inès Eshun wat het betekent om deel uit te maken van een gezin. Ze doet dit in de vorm van een beklijvende brief(roman) aan haar jeugdvriendin Marie. Want ze wil wat Marie heeft: de naïviteit en vanzelfsprekendheid waarmee Marie door het leven gaat. Is het mogelijk om te verlangen naar iets dat je een leven lang schrik inboezemt? Kun je blijven houden van iemand die je angst aanjaagt? Biedt een familie vrijheid? Of sluiten we ons er (on)vrijwillig in op?

Amina Belôrf schreef ook een brief. Een brief aan haar vader. Dat deed ze in de dichtbundel Zonder het licht te breken. Hierin schrijft de dichteres voornamelijk over zichzelf, maar om over zichzelf te spreken, moest ze de link leggen met haar vader, en het migratieverhaal.

Ines en Amina gaan met elkaar in gesprek over de rode draden die hun verhalen met elkaar verbinden. Over de vorm die ze beiden kozen voor hun verhalen. En de invloed van een gezin op de (artistieke) ontwikkeling van een kind.

Host en moderator: Melissa Giardina

The writer is present #4: Ines Eshun en Amina Belôrf
Datum:
02 jun. 2024
Startuur:
12:00
Einduur:
12:30
Organisator:
KAAP Oostende
Locatie:
KAAP | Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk), Oostende