Klaas Vanhecke

Geboren op een zomerse augustusdag in 1978 ben ik omstreeks 2003 aangespoeld in Oostende. Sindsdien dienaar van drie vrouwelijke metgezellen, waaronder 2 tienerdochters middenin hun puberperiode. Al meer dan een decennium speel ik bookmaker voor losse vliegtuigtickets voor de allerbeste reisorganisatie.
Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Naast koekeloeren in atlassen, het doorbladeren van oude kranten en het verslinden van stripreeksen kan ik mij verliezen in een moderne roman en betoon ik ook een gezonde interesse in poëzie, kunst en non-fictie boeken over actualiteit, geschiedenis, geografie, politiek en sport.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Met Raymond van de Klundert (alias Kluun), Valerie Eyckmans en de naamgenoten Marnix en Elvis Peeters lijkt een culinair tafelmoment ideaal om Michel Houellebecq enkele woordjes Nederlands te leren. Onderwijl uitgebreid tateren over mijn virtuele avonturen: toen ik met Thorgal, Aria en Largo Winch onder leiding van Hagrid dementors ging verjagen uit Doggerland, en we samen met Ned Flanders, Pluto en Kill Kenny toevallig Dikke Mathille terugvonden tijdens het ploggen in de Gouw :-)

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Daar ik elk gelezen boek netjes op een index in mijn boekenlijst noteer, ben ik geen zo'n herlezer, maar misschien de eilandenreeks van Boudewijn Büch en indien het ooit nog ergens opduikt: "Blijvende Blunders" van Douglas De Coninck.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Interessante boeken schuif ik al eens door naar de partner.

Hoe kies je je volgende boek?

Via tips en boekrecensies vul ik mijn online boekenlijst aan en maak dan telkens een kort selectielijstje met de favorieten eenmaal ik de bib bezoek. Ook grasduinen tussen de suggestierekken en -tafels ervaar ik als een plezante schattentocht.

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Klaas Vanhecke

Klaas Vanhecke

5 x Leestips gedeeld 5 per 6 maanden 1 x Non-Fictie 1 x Romans 1 x Dunne boeken 1 x Recente boeken 1 x Thrillers

Enkele leestips van Klaas

Ontdek enkele leestips van Klaas