NARRATIVES NOW #4: Zaad zonder naam - Tinne Claes, Linda Sprado & Vera de Lange

Historica Tinne Claes gaat in gesprek met half- en donorzussen Linda Sprado en Vera de Lange over de veranderende kijk op en kennis over donorconceptie in Nederland en België

De spermabank spreekt tot de verbeelding. Zeker de pioniersjaren ervan, waarin er geen regels waren en artsen deden wat ze wilden. Toch weet bijna niemand hoe het er vroeger aan toeging, want donorinseminatie gebeurde in het grootste geheim. Historica en auteur Tinne Claes vertelt in ‘Zaad zonder naam’ het verhaal van de Belgische spermabank, van de geboorte van de eerste donorkinderen in de late 19e eeuw tot vandaag.

Tinne gaat in gesprek met de halfzussen Linda Sprado en Vera de Lange. Beiden zijn donorkinderen, die elkaar pas in 2019 na een DNA-test vonden. Samen schreven ze het boek Schaduwfamilie waarin zijzelf en twaalf andere donorkinderen openhartig vertellen over hun jeugd, hun verlangens, hun zoektocht en het contact met hun nieuwe familie.

Hoe maakbaar is een familie, en is het compleet maken van je familie zonder gedeeld verleden niet een onbereikbaar ideaal?


NARRATIVES NOW #4: Zaad zonder naam - Tinne Claes, Linda Sprado & Vera de Lange
Datum:
16 jun. 2024
Startuur:
11:00
Einduur:
13:00
Organisator:
KAAP Oostende
Locatie:
KAAP | Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk), Oostende