NEEM ME MEE met Dalilla Hermans en Maarten Larmuseau

Dalilla Hermans en Maarten Larmuseau nemen je mee in een gesprek over stambomen en bloedlijnen. Is het een fundamenteel mensenrecht om te weten van wie je afstamt? Waar liggen onze wortels en hoe ver kunnen we terug op zoek gaan naar die wortels? Wat als er geen sporen te vinden zijn? Kan je je eigen familie en generatie bouwen? Hebben we die kennis over onze achtergrond nodig om een volledig mens te kunnen zijn? Welke verhalen ontbreken daarvoor?Dalilla Hermans kennen we als journalist, schrijver, theatermaker en podcasthost. Ze maakt er een missie van polarisatie te overstijgen en terug op zoek te gaan naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine. In 2017 verscheen haar boek Brief aan Cooper en de wereld, in 2018 het kinderboek Brown Girl Magic en een jaar later de thriller Black-out. In 2020 verscheen Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme en debuteerde ze als theatermaker bij NTGent met de voorstelling her(e). Twee jaar later volgde het tweede theaterstuk Us, (k)now. Verder schrijft ze ook columns voor De Standaard en host ze de podcast Keihard met Jozefien Daelemans. Dalilla ruilde een tweetal jaar geleden haar woonplaats Antwerpen in voor Brugge en is coördinator van Brugge Culturele Hoofdstad 2030.


Prof. dr. Maarten Larmuseau is geneticus en genealoog. Hij is professor aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven en staat daar aan het hoofd van het ‘Laboratorium voor menselijke genetische genealogie’. Daarnaast is hij ook als gastprofessor verbonden aan de opleiding erfgoedstudies van UAntwerpen voor de vakken 'genealogie' en 'genetisch erfgoed'. In zijn bevlogen stijl spreekt hij over de impact van familiegeschiedenis en hoe generaties met elkaar verbonden zijn.


Phara de Aguirre is journaliste bij de VRT-nieuwsdienst. Momenteel presenteert ze het programma De Afspraak en maakt ze reportages voor Eén en voor Canvas.


TAZ 22
Datum:
09 aug. 2024
Startuur:
15:00
Einduur:
16:15
Prijs:
15
Organisator:
Theater Aan Zee
Locatie:
KAAP
Koning Boudewijnpromenade 10, Oostende