Operatie Kerk. Of hoe justitie knielde voor de kerk in operatie Kelk en het euthanasieproces.

Walter Van Steenbrugge is een nationaal en internationaal strafpleiter die zich al meerdere decennia laat gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Hij treedt op voor zowel slachtoffers als voor daders van misdrijven, en gaat daarbij in elke zaak tot het uiterste. Zijn credo is om iedere zaak te behandelen alsof het om zichzelf of om een van zijn intimi gaat.


Walter Van Steenbrugge neemt in dit openhartige boek geen blad voor de mond. In zijn rijke carrière als topadvocaat zijn er twee dossiers die indruk op hem hebben gemaakt: Operatie Kelk en het Euthanasieproces. Zowel in zijn gevecht voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk als in zijn strijd voor de artsen die euthanasie verleenden aan Tine Nys, botste meester Van Steenbrugge op machinaties die verborgen bleven maar de koers van de rechtszaken beïnvloedden. Een reconstructie van de feiten laat de lezer ontdekken hoe de hand van de Kerk en het Vaticaan het grondrecht op een fair trial in gevaar brengt.
In dit boek vertelt Walter Van Steenbrugge hoe beide zaken zijn verlopen, waar het stokte en hoe hij vocht tegen hogere machten. Een inkijk in de afwegingen die (niet zouden mogen) spelen bij Vrouwe Justitia.


Operatie Kerk. Of hoe justitie knielde voor de kerk in operatie Kelk en het euthanasieproces.
Datum:
04 jun. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
20:00
Organisator:
August Vermeylenfonds Oostende
Locatie:
VLC De Geuzetorre
Kazernelaan 1, Oostende