The writer is present #3: Caro Van Thuyne

Caro Van Thuyne trok zich een tijd geleden terug uit het drukke leven van de stad en verhuisde naar het Houtland waar ze leeft en schrijft. “Ik ben een schrijver, geen prater”, heeft ze ooit gequoot. Een levensspreuk waar ze voor ons eenmalig een uitzondering op maakt. Recent verscheen immers haar nieuwe boek Bloedzang. Een roman over de relaties tussen moeders en dochters. Over hoe de rol van het moederschap werd bepaald door het patriarchaat en wat dit voor gevolgen heeft voor moeders en de dochters en de moeder-dochter-relaties. Over taal. Over het hebben van taal. Maar misschien nog meer over het verliezen taal.

De wereld van moeders en dochters is er een van symbiose en scheiding, van eerste liefde en eerste verlating, van wederzijdse noden, veel te grote noden. Een wereld ook van vertellingen en stiltes en al wat onuitgesproken blijft. Maar wat gebeurt er als een moeder haar taal verliest en de dochter zich de vroegste moedertaal herinnert?

Melissa Giardina geeft deze ochtend de moderatorstok door aan Sofie Vandamme en aspirant debutant Siska van Daele. Schuif samen met hen aan bij Caro Van Thuyne aan tafel voor een gesprek over moeder-dochterrelaties aan de hand van fragmenten uit Bloedzang.

Host en moderator:
Sofie Vandamme - De Letterie en Siska van Daele - Schrijverscollectief Letterveld

Het is aangewezen maar niet noodzakelijk om vooraf het boek te lezen.
Na inschrijving ontvang je de fragmenten die zullen besproken worden. Maximaal aantal deelnemers: 20


The writer is present #3: Caro Van Thuyne
Datum:
26 mei 2024
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Organisator:
KAAP Oostende
Locatie:
KAAP | Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk), Oostende