Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Zo van genoten

8 mei 2024

Ik heb enorm genoten van het boek "De Levens van Claus" van auteur Mark Schaevers. Het is een prachtig geschreven biografie die een fascinerend inkijkje geeft in het leven van één van de grootste Belgische schrijvers aller tijden, Hugo Claus. Schaevers weet op meesterlijke wijze het leven en werk van Claus te verweven en neemt de lezer mee op een boeiende reis door de tijd.

Wat dit boek echt bijzonder maakt, is de manier waarop Schaevers erin slaagt om de complexiteit van Hugo Claus als persoon en kunstenaar te vangen. Hij schuwt niet om ook de minder fraaie kanten van Claus te belichten, maar doet dit altijd met respect en begrip voor de mens achter de schrijver. Hierdoor krijgt de lezer een genuanceerd beeld van Claus en wordt hij meer dan alleen een literair icoon.

Daarnaast is het boek ook nog eens ontzettend goed geschreven. Schaevers weet met zijn levendige schrijfstijl de lezer moeiteloos mee te slepen in het verhaal en weet met zijn beeldende beschrijvingen de wereld van Claus tot leven te wekken. Ik kon het boek dan ook maar moeilijk wegleggen en las het in één ruk uit.

Al met al kan ik "De Levens van Claus" van Mark Schaevers van harte aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in Hugo Claus of simpelweg houdt van een goed geschreven biografie. Het is een meeslepend en indrukwekkend boek dat de levens en de legacy van een van de grootste Belgische schrijvers op een prachtige manier weet te vangen. Ik kijk er nu al naar uit om meer werk van Mark Schaevers te lezen!

Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

De levens van Claus : biografie
Titel:
De levens van Claus : biografie
Auteur:
Mark Schaevers
# pagina's:
975 p., [16], [16] p. foto's, [32] p. afdrukken van schilderijen
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403161617
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Meeslepend,
Troostend

Gerelateerde leestips