Stadslezers vieren lancering Oostende Leest

6 juni 2024

Op zondag 2 juni lanceerde bibliotheek Oostende in samenwerking met meer dan 70 stadslezers en een aantal literaire partners het platform Oostende Leest.

De bibliotheek krijgt heel wat bezoekers over de vloer die vragen naar het aanbod aan literaire activiteiten in de stad. Dat aanbod is breed, maar wat versnipperd en niet altijd even goed gekend. Er was dus zeker nood aan een overkoepelend platform die alle bedrijvigheid rond literatuur verzamelt. We zijn er zeker van dat we door Oostende Leest meer overzicht bieden over het aanbod, en ook – samen met de partners - beter kunnen inspelen op de overlappingen en de blinde vlekken.” aldus schepen Bart Plasschaert.

"Er is een heel groot publiek in Oostende dat een hart heeft voor literatuur, zowel lezers als schrijvers. Ons lezerspubliek groeit nog elke dag, en is op zoek naar boeiende leestips. We zijn dan ook tevreden dat we al aan ruim 70 stadslezers zitten die hun tips willen delen. Er is niets mooiers dan mensen samenbrengen rond een gedeelde passie. We willen dan ook de band aanhalen met onze lezerscommunity,” aldus Emma Amourette en Goedroen Verduyn die vanuit de bibliotheek hun schouders zetten onder oostendeleest.be.

Ontbijt met de stadslezers

We startten de dag met een ontbijt in de bibliotheek. We klonken op de lancering van Oostende Leest en de reeds meer dan 100 verzamelde leestips.

Lancering 3

De Letteristen geven literaire performance

Na het ontbijt trokken alle stadslezers naar het beeld De Duizeling op de zeedijk voor een gezamenlijke foto. Letteristen Twiggy Bossuyt en Siska Van Daele gaven een literair intermezzo met teksten uit eigen werk.

Lancering 2

De stoel-winactie

's Middags vond er een winactie plaats bij Boekhandel De Witte Zee en 't Leeshuus, twee van de partners van Oostende Leest. De eerste twee personen die de locaties herkenden en zich in de strandstoel neerploften met hun favoriete boek, wonnen een prijs. Jasien zat als eerste op de stoel met het boek 'Hoe dump ik een prins' van Tyne O'Connell.

Lancering1