Strandbibliotheek in amfitheater

9 juli 2024

In het amfitheater op het strand van Mariakerke, kan je deze zomer terecht in de strandbib om leesmateriaal te ontlenen. Dankzij een samenwerking met Proper Strand Lopers, is er ook een kast met speelgoed.

Met de strandbib biedt de bibliotheek een gevarieerd aanbod aan romans, strips en tijdschriften aan. Daarnaast vind je op voorstel van gemeenteraadslid Arianne Jonckheere ook een kast met strandspeelgoed dat verzameld werd door de vele enthousiaste zwerfvuilruimers van Proper Strand Lopers. Zo krijgt dit speelgoed een tweede leven en draagt de organisatie bij aan het circulaire gedachtengoed.

De Bibliotheek en Proper Strand Lopers dragen met dit initiatief bij aan de uitbouw van het Mariakerkse strand tot hét familiestrand bij uitstek.

In en rond het amfitheater worden door Toerisme Oostende de hele zomer lang gratis gezinsactiviteiten georganiseerd. Elke woensdag en zaterdag is er familietheater van verschillende theatergezelschappen. Op zondag is het met het hele gezin genieten van een ontspannende yoga- of pilatessessie. Daarnaast organiseert Horizon Educatief leuke workshops zoals strandbloemen maken, maar er is ook verteltheater en strandjutten. Een overzicht van alle activiteiten vind je op https://visitoostende.be/nl/mariakerke