Nathalie Heyninck
Leestip van Nathalie Heyninck
Ontdekken, ontspannen, onthaasten, ontwikkelen, ... genieten en dromen.

Een prachtige reis, in vele betekenissen ...

11 juni 2024

Recent zie ik in de boekhandel en in de bibliotheek vaak dit boek staan. Zelf heb ok het in de zomer van 2020 heb gelezen. Graag denk ik terug aan de prachtige dialogen en personages die uitblinken in menselijkheid en gevoeligheid.

Het verhaal begint bij de bijzondere en aarzelende ontmoeting tussen Emile en Joanne. Hun schuchtere kennismaking, groeit uit tot een diepgaande reis van zelfontdekking, ontplooiing en vriendschap. De interacties zijn zo levensecht dat je als lezer volledig wordt meegezogen in hun wereld.

Op subtiele en emotionele wijze worden angst en vreugde naast elkaar geplaatst in een moeilijk thema, jongdementie, waarbij zoeken, begrenzen en emoties je raken. Het verhaal is doordrenkt met de kunst van genieten en de mindfulness-manier van leven. Elk klein moment wordt gewaardeerd.

Dit boek heeft me niet alleen geraakt vanwege het ontroerende verhaal, maar ook door de warme inzichten in menselijke relaties. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om in het moment te leven en de schoonheid in de kleine dingen te zien. Als je op zoek bent naar een boek dat je zowel emotioneel raakt als inspireert, dan is dit een absolute aanrader.

Fijn te zien dat het boek ook in de zomer van 2024 'in the picture' staat. Het is een verhaal dat je hart verwarmt en je blik op het leven verruimt. Pak dit boek op en laat je meevoeren in de prachtige reis van Emile en Joanne.

Synopsis

Een jongeman die op 26-jarige leeftijd de diagnose jong-alzheimer krijgt, besluit het ziekenhuis en het medeleven van zijn familie en vrienden te ontvluchten. Via een advertentie vindt hij een jonge vrouw die hem wil vergezellen op zijn laatste roadtrip.

Nathalie Heyninck
Leestip van Nathalie Heyninck
Ontdekken, ontspannen, onthaasten, ontwikkelen, ... genieten en dromen.

Al het blauw van de hemel : roman
Titel:
Al het blauw van de hemel : roman
Auteur:
Mélissa Da Costa
# pagina's:
636 p.
Genre:
Romans,
Roadnovels
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022340479
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Jongdementie, Vriendschap
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Troostend

Gerelateerde leestips