Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Open grenzen, open deuren

6 juli 2024

Het is al even geleden dat ik nog zo'n origineel verhaal las. Het valt onder het genre magisch-realisme. De hoofdpersonages Nadia en Saeed leven in een wereld zeer gelijkaardig aan de onze, maar toch niet helemaal.

In het land waar Nadia en Saeed wonen is oorlog dagelijkse kost. Ze vragen zich af of het niet tijd is om te vluchten. Net op dat moment verschijnen er deuren. Deuren die naar andere plekken leiden. Welke plek, dat weet je pas als je erdoor stapt. Geen idee of je in de UK, de zuidpool of slechts drie straten verder terecht komt. Maar Nadia en Saeed wagen het erop, net zoals duizenden anderen, in de hoop uiteindelijk ergens veilig te belanden.

Het duurt echter niet lang of de deuren komen in handen van de autoriteiten, die de deuren afsluiten, of mensensmokkelaars, die gigantische bedragen vragen vooraleer je erdoor mag. Zoals ik zei, een wereld zeer gelijkaardig aan de onze, maar toch niet helemaal.

Synopsis

Een verliefd stel leeft een magisch vluchtelingenbestaan: steeds stappen ze door een deur naar een nieuw leven in een nieuwe omgeving.

Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Exit West
Titel:
Exit West
Auteur:
Mohsin Hamid
# pagina's:
222 p.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023466512
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Oorlog, Vluchtelingen, Culturele identiteit, Dood en liefde
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Verrassend

Gerelateerde leestips