Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Waar was dit boek toen ik 16 was?

5 juli 2024

Alice Oseman is één van mijn favoriete YA-schrijvers. Ik volg al jaren haar werk, dus ik ben blij dat haar graphic novel Heartstopper - en de gelijknamige Netflix-serie - haar eindelijk hebben doen doorbreken bij het groot publiek.

Heartstopper is cute, maar haar beste werk is en blijft 'Radiostilte'. De tieners in dit verhaal voelen levensecht aan en hun problemen zijn er ook die tieners écht meemaken. 15-17 jarigen zullen zich zeker herkennen in de personages en hopelijk stelt dit boek hun gerust dat school en goede punten halen niet alles is.

Ik vond het ook verfrissend om een YA-boek te lezen waarin een vriendschap centraal staat. Al te vaak gaan boeken voor deze leeftijdscategorie over verliefdheid. Ik ken niet veel 16-jarigen die al de liefde van hun leven hebben tegengekomen, vrienden voor het leven daarentegen...


Synopsis

Frances (15, ik-figuur) zoent in een dronken bui haar treingenote Cary, waarna Cary van huis wegloopt. Frances raakt bevriend met Cary's tweelingbroer die de podcast University City maakt. Vanaf ca. 15 jaar.

Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Radiostilte
Titel:
Radiostilte
Auteur:
Alice Oseman
# pagina's:
335 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Unieboek/Het Spectrum
ISBN:
9789000388585
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Geheimen, Vriendschap, Schoolleven
Aanbevolen voor:
Hartverwarmend,
Inspirerend

Gerelateerde leestips