Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

De klok blijft tikken... tot de batterij op is

5 juli 2024

Het was me in het begin niet duidelijk of dit boek fictie of non-fictie was. Sheila Heti's schrijfstijl voelt zo persoonlijk aan, het leek soms alsof haar dagboek per ongeluk had opengeslagen.


De vrouw in dit boek worstelt met de vraag "kinderen krijgen of niet?" Het is een vraag die veel vrouwen bezighoudt (Ja of nee? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Zal je er later geen spijt van hebben?). We volgen het personage doorheen de jaren. Het ene moment is ze overtuigd van haar antwoord, maar later slaat de twijfel weer toe. Haar partner, familie, vrienden doen haar soms op andere gedachten brengen.

Wat ik vooral interessant vond aan dit boek was niet zozeer de twijfel rond 'moederschap', maar eerder het leren vertrouwen hebben in je eigen intuïtie, kracht en intellect. Het is een skill die van pas komt bij elke moeilijke beslissing die je leven moet nemen.Synopsis

Een 37-jarige vrouw onderzoekt of ze wel of geen kinderen wil en laat zich hierbij leiden door ervaringen van andere vrouwen en het lot.

Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Moederschap
Titel:
Moederschap
Auteur:
Sheila Heti
# pagina's:
301 p. : ill.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726157
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kinderwens, Kindervrij, Keuzes, Vrouwen
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Troostend

Gerelateerde leestips