Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Extreme cosplay goes wrong

5 juli 2024

'Ghost Wall' vertelt het verhaal van Silvie, een tiener wiens vader geobsedeerd is met de Ijzertijd. Hij besluit om met het hele gezin aan te sluiten bij een experimentele re-enactment van het leven in de IJzertijd. Op het platteland van Northumberland jagen ze op konijnen, verzamelen ze wortels en leven ze in hutten. Ze zijn volledig geïsoleerd van het moderne leven. Als lezer oogt dit in het begin allemaal zeer idyllisch, maar het heeft natuurlijk een sinistere wending.

Wat dit boek eigenlijk is, zonder verder veel te spoilen, is een kritiek op mensen die het verleden vereren. Zij die zinnen zoals "vroeger was alles beter" en "toen mannen nog echte mannen waren" al eens in de mond durven nemen, en het nog menen ook. Het is een kritiek op mensen die zichzelf zien als "echte Britten" (of in ons geval "echte Vlamingen"), wat dit dan ook moge zijn.

Met z'n 150 pagina's is dit een dun boekje, maar het zit toch tjokvol donkere en diepe thema's.


Synopsis

De deelname aan een experimenteel archeologieproject over de moerasmensen in de ijzertijd in Northumberland heeft grote gevolgen voor de 17-jarige Sylvia die door haar vader wordt mishandeld.

Emma Amourette
Leestip van Emma Amourette

Ghost wall
Titel:
Ghost wall
Auteur:
Sarah Moss
# pagina's:
152 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Granta
ISBN:
9781783784455
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Prehistorie, Geweld ; gezin, Adolescentie
Aanbevolen voor:
Confronterend,
Intens

Gerelateerde leestips