Erna Schelstraete
Leestip van Erna Schelstraete
Stap in de schoenen van een onbekende.

Een engel in de hel

21 mei 2024

De hel in dit boek zijn de afgeleefde wijken van Glasgow, waar armoede, alcoholisme en jaloezie de toon zetten. De vijf delen van dit boek zijn allemaal vernoemd naar die wijken. In South Side ontmoeten we de mooie, verloederde Agnes Campbell en haar zoontje Hugh, die 'Shuggie' wordt genoemd naar zijn vader, de macho taxichauffeur Shug Bain. Nadat Shug Agnes verlaten heeft, raakt ze zwaar aan de drank. Iedereen veracht en bespot haar, alleen de kleine, gevoelige Shuggie blijft haar door dik en dun verdedigen en zorgt voor haar zoals geen enkel kind voor een volwassene zou moeten zorgen. Hij is de engel, de bloem op de mestvaalt. Tussen het verhaal van Agnes en Shuggie door is ook het leven van Agnes' ouders Lizzie en Wullie vervlochten.

Je kunt bij dit boek niet onbewogen blijven. Het is een debuut en als Douglas Stuart nog een boek schrijft, hol ik naar de dichtstbijzijnde boekhandel.

Synopsis

In het Glasgow van de jaren tachtig probeert de jongste zoon van een gebroken en straatarm gezin voor zijn alcoholistische moeder te zorgen, terwijl hij zelf met zijn identiteit worstelt.

Erna Schelstraete
Leestip van Erna Schelstraete
Stap in de schoenen van een onbekende.

Shuggie Bain
Titel:
Shuggie Bain
Auteur:
Douglas Stuart
# pagina's:
445 p.
Uitgeverij:
Nieuw Amsterdam
ISBN:
9789046827574
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Armoede, Glasgow, Alcoholisme, Disfunctionele gezinnen, Schotland ; 1980-, Moeder-zoonrelatie

Gerelateerde leestips