Erna Schelstraete
Leestip van Erna Schelstraete
Stap in de schoenen van een onbekende.

Is kiezen echt verliezen?

21 mei 2024

Keuzes maken, iedereen doet het voortdurend, en altijd heeft het gevolgen, kleine of grote. Nora Seed, het hoofdpersonage van deze parabel over kiezen, vindt op haar 35ste dat haar leven mislukt is en dat ze er beter een einde aan maakt. Haar overdosis pillen brengt haar in een zone tussen leven en dood die er uitziet als een reusachtige bibliotheek. De tijd staat er stil, de ontelbare boeken die er staan blijken elk een alternatief leven van Nora te bevatten en... ze krijgt de kans die talloze andere levens te beleven, want 'The only way to learn is to live' (p64). Zal ze nu de juiste keuzes maken en haar perfecte leven vinden? Of bestaat dat doodgewoon niet?

De auteur koppelt een mooi en verrassend verhaal en doorspekt het hier en daar met kort filosofische uitspraken zoals "It's not what you look at that matters, it's what you see.' (David Henry Thoreau) of 'Never underestimate the big importance of small things.'

Het boek is ook een ode aan de bibliotheek!

Synopsis

Na een zelfmoordpoging komt een jonge vrouw terecht in een andere dimensie: een soort bibliotheek waarin de boeken haar de kans geven parallelle levens uit te proberen, gebaseerd op andere keuzes dan die ze in haar oorsponkelijke leven heeft gemaakt.

Erna Schelstraete
Leestip van Erna Schelstraete
Stap in de schoenen van een onbekende.

The midnight library
Titel:
The midnight library
Auteur:
Matt Haig
# pagina's:
288 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Canongate
ISBN:
9781786892720
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Lotsbestemming, Keuzes
Aanbevolen voor:
Intens,
Verrassend,
Warm

Gerelateerde leestips