Hilde Juchtmans

Ik lees sinds mijn zevende zeer intens. Eerst haatte ik lezen, omdat ik met taalmoeilijkheden kampte. Gelukkig werd ik naar een logopediste gestuurd, die een echt leespassie had en kon ik deze passie delen met mijn beste vriend tijdens mijn lagere schooltijd. Vanaf dan zag je me vaak met een boek waar ik volledig in opging en met zelfgemaakte bibliotheekkaarten en een denkbeeldige bibliotheek. Ik volgde zelfs op mijn 23ste de opleiding tot bibliothecaris (slaagde jammer genoeg niet op praktijk in het laatste jaar wegens ziekte). Maar daarna vond ik een job bij het Ministerie van onderwijs waar ik ook op een andere manier met taal bezig ben en zelfs nu bij de meest geletterde Vlamingen hoor. Deze passie is 43 jaar later nog even groot als toen.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Sinds mijn 7de heb ik echt de leesmicrobe door mijn logopediste en mijn beste vriend uit de klas. Ook thuis waren er veel boeken en werd er gesproken over literatuur, theater, kunstenaars,...

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Lekker lezen in de zon aan zee of in de tuin.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

In mijn eigen gezin (mijn partner en 6 kinderen) is lezen en taal een gemeenschappelijke passie. Mijn twee grote dochters zijn in hun vrije tijd zelf bezig met schrijven en tekenen. De ene schrijft haar eigen verhalen (in het Nederlands en het Engels) en de andere is enorm gegrepen door Japanse Anime. Ze is er zelf een aan het ontwerpen. De jongste 4 lezen ook zeer graag een boek. Mijn partner en ik tenslotte delen de gemeenschappelijke passie voor het spelen met taal. Onze schrijfsels en tekeningen delen we va ons huiskamerraam met onze buurt.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik leestips van andere lezers, bij uitgeverijen,... en ga dan bekijken of dat boek me zou kunnen bekoren. Ik zoek dan ook vaak informatie over deze boeken op de media kanalen.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Poëzie, fictie vooral psychologische en liefdesromans, Non-fictie vooral filosofie (Oosterse, levenskunst), onderwijs gerelateerde onderwerpen (Maria Montessori, het brein van het kind,...), meditatie, gezondheid (omgang met ziekte;...) en werk gerelateerde onderwerpen (Hoe werk ik samen met mijn team?,...)

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Hilde Juchtmans

Hilde Juchtmans

Lezen is meevliegen met de personages van het boek om zo te fantaseren en te reizen in jouw hoofd.

1 x Dunne boeken 5 x Leestips gedeeld 5 per 6 maanden 1 x Non-Fictie 1 x Romans 1 x Recente boeken

Enkele leestips van Hilde

Ontdek enkele leestips van Hilde