Hilde Juchtmans
Leestip van Hilde Juchtmans
Lezen is meevliegen met de personages van het boek om zo te fantaseren en te reizen in jouw hoofd.

Een onverwachte wending in het leven

10 mei 2024

Het leven van Elena neemt plots een zeer ingrijpende wending na haar 18de verjaardag. Ze ontdekt kleine vlekjes op haar been en arm. De gevreesde ziekte van Griekenland in haar tijd wordt bij haar ontdekt. Vanaf dan staat haar wereld op zijn kop. Ze wordt verbannen naar het eiland 'Spinalonga', een klein eiland ten Noorden van Kreta. Op het eiland ontdekt ze iets dat haar leven op losse schroeven zet.

Je leest in dit boek een stukje geschiedenis van Griekenland over een ziekte die enorm werd gevreesd bij de Grieken in de jaren '50. De mensen die deze hadden werden verbannen naar 'Het Eiland'.

De schrijfster heeft dit in een zeer emotioneel en aangrijpend verhaal beschreven.

Ik raad elke mens aan, die met een onverwachtse gebeurtenis in zijn/haar leven wordt geconfronteerd om deze roman in de hand te nemen.

Deze roman geeft echt één van de belangrijkste drijfveren uit het dagelijkse leven mee om met het onverwachtse om te gaan. Doorheen de liefde voor je medemens en het leven blijf je hoop koesteren.

Ikzelf werd volledig in beslag genomen door het verhaal. Ik heb bij verschillende hoofdtukken een traan weggepinkt. Wie het niet erg vindt om in een verhaal op te gaan en geraakt te worden, raad ik aan om deze roman te lezen.

Synopsis

Als bij een 18-jarige vrouw lepra wordt geconstateerd, wordt ze verbannen naar het eilandje Spinaloga, een leprakolonie.

Hilde Juchtmans
Leestip van Hilde Juchtmans
Lezen is meevliegen met de personages van het boek om zo te fantaseren en te reizen in jouw hoofd.

De kleur van de zon
Titel:
De kleur van de zon
Auteur:
Ina van der Beek
# pagina's:
224 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Zomer en Keuning
ISBN:
9789401904681
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ballingschap, Eenzaamheid, Lepra

Gerelateerde leestips