Charlotte Hardeman
Leestip van Charlotte Hardeman
Laat je inpakken!

Als je van een goede cocktail houdt

18 juni 2024

'Huid' is hier wel het sleutelwoord. De bleke huid van Griff en de gave, koffiekleurige huid van Ama. De eurocraat die zijn 'saaie' thuisland Wales (en een gezin) ontvluchtte en in zijn Brusselse bubbel als lobbyist een bestaan leidt, drijvende op de adrenaline van geboekte successen, oppervlakkig vertier en inwisselbare vrouwen. Ama, de knappe Ghanese vrouw die illegaal in Brussel verblijft in een dompig onderkomen, leeft van onderbetaalde baantjes en opdringerige mannen van zich af moet schudden. En laat net die twee nu in een soort relatie belanden. Het begon als een flirt, maar waar eindigt het ...?
Je beleeft hun verhaal vanuit hun beider perspectief. De overgangen binnen hun relaas zijn soms grillig, net als de evolutie van hun relatie dat is. Qua taal is het een feest: expressieve dialogen, rijke woordenschat. Poëtische touch.
Lezen, dit boek!

Synopsis

Hij is een meer dan goed betaalde expat, zij een migrante zonder verblijfsvergunning. Is de liefde groot genoeg om alle tegenstellingen te overwinnen? En wat is dat met Brussel, de wereldstad waarin ze wonen, de ene dag vriendelijk, de andere dag grimmig?

Charlotte Hardeman
Leestip van Charlotte Hardeman
Laat je inpakken!

Jouw huid : roman
Titel:
Jouw huid : roman
Auteur:
Jeroen Theunissen
# pagina's:
253 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403105000
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde, Brussel
Aanbevolen voor:
Bitterzoet,
Intens

Gerelateerde leestips