Hilde Juchtmans
Leestip van Hilde Juchtmans
Lezen is meevliegen met de personages van het boek om zo te fantaseren en te reizen in jouw hoofd.

Tussen twee vuren leven in gevangenschap

24 mei 2024

De stiefzoon van Lydia, Immanuel, vertrekt zonder zijn stiefmoeder met zijn vader naar Israël, het beloofde land. 10 jaar lang hoort ze niets van Immanuel tot op het moment dat ze van hem een bericht krijgt om vlug naar Israël te komen. Eerst durft ze de stap niet te zetten, maar uiteindelijk stuur ze hem een antwoord dat ze komt. Als ze daar aankomt, heeft het noodlot al toe geslagen.
Immanuel zag als Israëli tijdens zijn legerdienst bij het Israëlische leger de twee zijden van het eeuwenoude conflict.

Lydia gaat tijdens haar bezoek aan Israël op zoek naar wie Immanuel was en is geweest. Ze komt uiteindelijk in de hol van de leeuw terecht en gaat op een andere manier kijken naar de Westerse verhalen over de Israëli en de Palestijnen.

De schrijfster geeft op een subtiele, emotionele en onthullende manier weer hoe het is om zowel in Israël als in Palestina als jongeren te wonen en te leven. Ze laat je meevoelen en zien hoe Immanuel door het systeem wordt gehersenspoeld en hoe het Palestijnse volk eveneens als slachtoffer wordt gemaakt van het Israëlische leger. Zowel de Jood als de Palestijn leeft in gevangenschap elk op hun eigen manier.

Echt een must om een beginnend inzicht te krijgen in het conflict tussen Israël en Palestina. De sluier wordt met elke zin, die je leest onthult en laat je niet onberoerd achter.

Synopsis

Een vrouw gaat in op de noodkreet van haar stiefzoon in Israël, maar ze komt te laat; vervolgens maakt ze een roadtrip door het land, op zoek naar antwoorden.

Hilde Juchtmans
Leestip van Hilde Juchtmans
Lezen is meevliegen met de personages van het boek om zo te fantaseren en te reizen in jouw hoofd.

Hier is alles veilig : roman
Titel:
Hier is alles veilig : roman
Auteur:
Anneleen Van Offel
# pagina's:
237 p. : kaart
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048853014
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Moeder-zoonrelatie, Israël, Arabisch-Israëlisch conflict
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Confronterend

Gerelateerde leestips