Catherine De Coninck

Gelaagde en verslavende thriller.

23 juni 2024

🧐 𝓙𝓮 𝔀𝓮𝓮𝓽 𝓭𝓪𝓽 𝓳𝓮 𝓮𝓮𝓷 𝓰𝓸𝓮𝓭𝓮 𝓽𝓱𝓻𝓲𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓵𝓮𝓮𝓼𝓽 𝔀𝓪𝓷𝓷𝓮𝓮𝓻 𝓳𝓮 𝓽𝓮𝓵𝓴𝓮𝓷𝓼 𝓼𝓷𝓮𝓵 𝔀𝓮𝓮𝓻 𝓽𝓱𝓾𝓲𝓼 𝔀𝓲𝓵𝓽 𝔃𝓲𝓳𝓷 𝓸𝓶 𝓿𝓮𝓻𝓭𝓮𝓻 𝓽𝓮 𝓵𝓮𝔃𝓮𝓷 🧐

Hoofdinspecteur Olivia Leroy werkt nog maar net bij de Cel Vermiste Personen. Wanneer het lichaam van een vrouw teruggevonden wordt, is het haar taak de naam van de vrouw te achterhalen. Alle sporen lopen echter dood en het onderzoek lijkt vast te lopen. Maar Olivia Leroy is er het type niet naar om zomaar op te geven.

De zoektocht naar de naam van de vermoorde vrouw wordt voornamelijk verteld vanuit het standpunt van de hoofdinspecteur. Het wordt echter afgewisseld met korte fragmenten uit het verleden, verteld door een ander personage waarvan de identiteit en rol in het verhaal slechts heel geleidelijk worden vrijgegeven. Dit geeft je als lezer een parallelle en frisse inkijk, zonder dat de sluier over de moord vroegtijdig wordt opgelicht.

Sofie Delporte heeft ook erg veel zorg besteed aan het personage van Olivia Leroy zelf. Dit voegt een interessante extra dimensie toe. Het duurde even vooraleer ik vrede had met Olivia Leroy, maar ik leerde haar enorm appreciëren. Het voelt ondertussen bijna aan alsof ze een persoonlijke bekende is en ik kijk er hard naar uit om haar nog beter te leren kennen. Het is een voorrecht om als lezer zo persoonlijk betrokken te worden in haar leven en intieme gedachten.

Synopsis

Inspecteur Olivia Leroy krijgt de opdracht om het lichaam van een vermoorde vrouw te identificeren terwijl ze ook haar eigen leven op orde probeert te krijgen.

Catherine De Coninck

Ik kan je redden
Titel:
Ik kan je redden
Auteur:
Sofie Delporte
# pagina's:
415 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN:
9789464759341
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Meeslepend

Gerelateerde leestips