Christine Willaert
Leestip van Christine Willaert
Boeken inspireren, laten je dromen, verrijken je, verbreden je horizon,...

Ideaal voor kinderen die op pad willen met kunstschilder James Ensor in zijn Oostende.

21 juni 2024

2024 is voor wie het nog niet mocht opgevallen zijn, uitgeroepen tot feestelijk jaar ter herdenking van kunstenaar James Ensor. Plots lag het jeugdboek 'James Hond en de zwarte vorst' op de onthaalbalie van de bib en ik werd aangetrokken door de zwarte figuur en het kleine hondje die op de cover staan.

Je wordt meegetrokken in een verhaal verteld door James Hond, een jack russel met een speurneus die vergezeld wordt door een meeuw en een kat. Op een dag komt een zwart spook - opgestaan uit het dodenrijk - op zijn pad. Het verhaal speelt zich af in Oostende en je kan bestaande figuren herkennen waaronder zijn baasje de restauranthouder.Wie ooit te gast was in 'Stad Kortrijk' zal begrijpen waar ik het over heb. Stap voor stap maak je kennis met een aantal markante figuren en feiten uit de tijd waarin de grootmeester leefde.

Als afsluiter krijg je ook een overzicht - in tekst en een aantal afbeeldingen - van het leven van James Ensor. Van de schrijfster Noëlla Elpers kun je nog een aantal boeken vinden in de reeks van James Hond. De auteur kreeg al diverse prijzen en haar boeken worden ook aangeraden door de Leesjury.

Synopsis

In Oostende dreigt de grote carnavalsoptocht niet door te kunnen gaan door een geheimzinnige zeemist, de Zwart Vorst. Speurhond James Hond kan als enige de geest van de beroemde schilder James Ensor zien. Wat heeft hij met de Zwarte Vorst te maken? AVI-E5. Met informatie over het leven van James Ensor. Vanaf ca. 9 jaar.

Christine Willaert
Leestip van Christine Willaert
Boeken inspireren, laten je dromen, verrijken je, verbreden je horizon,...

James Hond en de zwarte vorst
Titel:
James Hond en de zwarte vorst
Auteur:
Noëlla Elpers
# pagina's:
135 p. : ill.
Uitgeverij:
Van Halewyck
ISBN:
9789461318732
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Kleurrijk,
Verrassend

Gerelateerde leestips